Pynt med juletre på balkongen

Juletre

Nå er ikke juletrærne lenger forbeholdt å bo innendørs. Neida, et juletre på balkongen gir maks julestemning. Pynt gjerne med lys, gjerne ledlys som sparer strøm og ikke avgir varme.

Å lyse opp uterommet gjør ikke noe bare med humøret og stemningen, men det gir også en følelse av at innerommet blir større. Når vinduene ikke bare blir store svarte flater, men at vi kan skimte lys der ute i mørket – ja, det gir romfølelse til og med utenfor rommet.

Ekte eller kunstig?

Om du går for ekte vare eller et kunstig tre er selvsagt helt opp til deg, men at de kunstige juletrærne har fått bein å gå på de siste årene, er det liten tvil om. De kommer også i mange størrelser og prisklasser, og passer både små og store inne- og uterom. Noen kommer også med led-lys. Hør i butikken om treet er egnet til utendørs bruk før du kjøper.

Det går an å kjøpe juletre på fot, eller i potte. Har du et kaldt klima der du bor, med frost og snø, anbefales potte. Gjerne en med litt størrelse på slik at det er god plass til røttene.

juletre-i-potte-plantasjen
Små eller store, på fot eller i krukke – valget er ditt! Foto: Plantasjen

Nordmannsgran

Ønsker du å gå for en ekte variant, finnes for eksempel Nordmannsgran på potte. De finnes i flere størrelser, så her bør det finnes en variant for enhver balkong. Plant den gjerne om i en litt større potte.

En nordmannsgran er herlig sjarmerende, og kommer i praktisk potte. Foto: Plantasjen
En nordmannsgran er herlig sjarmerende, og kommer i praktisk potte. Foto: Plantasjen

Stuegran

Bor du i mildere strøk, eller kanskje har en innglasset balkong, kan en stuegran (Arucaria heterophylla) gjøre seg ypperlig. De har mykere nåler enn gran og trives også innendørs. Utendørs foretrekker de det lyst og frostfritt.

En stuegran er liten av vekst og trives ute så lenge det er lyst og frostfritt. Foto: Mestergrønn
En stuegran er liten av vekst og trives ute så lenge det ikke er kuldegrader. Foto: Mestergrønn

 

Cecilie H. Eggen er frilansjournalist med hage, gjerne spiselig, som lidenskap. Hun jobbet tidligere som produktsjef for Egmont-eide MinOase.no og som redaksjonssjef i Hageliv & Uterom. Cecilie bor i hus i sone H4 med mer terrasseplass enn faktisk hage, men det gjør henne ikke mindre entusiastisk av den grunn. Elsker å prøve ut all slags vekster i potter, og nøler ikke med å fylle tak og vegger med planter. Følg henne på Instagram: @igodjord

Nytt fra sponsorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *