Julebord for fuglene

Julebord for fuglene

Lag et spennende og innholdsrikt julebord for fuglene på balkongen din. Du kan hygge deg med disse små førjulsprosjektene som garantert tiltrekker gjester til “utendørsfesten”.

Små kranser til å henge opp

Fuglemat til å henge opp

Ved å tre bær og nøtter på ståltråd kan man enkelt lage fine små kranser. Her er det brukt tranebær, rosiner, druer, mandler, hassel- og valnøtter.

Man trenger også litt drikke til festen. Fuglene setter pris på litt vann ved bordet. Hold den lille skålen isfri og skift vann ofte for å unngå sykdom. Det er mer energibesparende for fuglene å drikke vann enn å spise snø for å få nok væske.

Småkaker

fuglemat2

Disse kakene er laget i små kakeformer til barn, men man kan bruke kopper, små skåler eller hva man måtte finne i skapet.

fuglematkake

Det er brukt mye fett for at kakene skulle få en fin form. Når kakene har vært kjølt ned (i fryseboks eller ute) kan de varmes litt i hendene for å slippe formen.

Vanlig matfarge er brukt for å lage fine kontraster.

fuglemat3

Alle kakene er fylt og pyntet med næringsrike godsaker – havregryn, peanøtter (uten salt), mandler, rosiner, solsikkekjerner, hassel- og valnøtter, tranebær, lin- og sesamfrø. Det er brukt både Flott og Delfia (fett).

fuglematkake

Det er alltid morsomt å dekke til julebord, men det er ikke nødvendig å lage flotte kaker for å gi fuglene et godt vintermåltid. Frø, nøtter, frukt og bær (ferske og tørket), brødrester mm. kan legges på et brett eller blandes i fett. Det er også mye fin fuglemat å få kjøpt ferdig.

Det er viktig å huske på at fuglene ikke skal ha mat med mugg eller som inneholder salt. Dette kan være veldig skadelig for fuglene.

 

I nettbutikken finner du et utvalg artikler for å mate fuglene i vinter, ta en titt på våre fugleartikler.

Våre blogginnlegg er skrevet av uavhengige journalister og spesialister. Det er din handel i vår nettbutikk som finiansierer videreutvikling av dette innholdet.

Nytt fra sponsorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *