Julebord for fuglene

Julebord for fuglene

Lag et spennende og innholdsrikt julebord for fuglene på balkongen din. Du kan hygge deg med disse små førjulsprosjektene som garantert tiltrekker gjester til “utendørsfesten”.

Små kranser til å henge opp

Fuglemat til å henge opp
Foto: Nina Falck-Andersen

Ved å tre bær og nøtter på ståltråd kan man enkelt lage fine små kranser. Her er det brukt tranebær, rosiner, druer, mandler, hassel- og valnøtter.

Man trenger også litt drikke til festen. Fuglene setter pris på litt vann ved bordet. Hold den lille skålen isfri og skift vann ofte for å unngå sykdom. Det er mer energibesparende for fuglene å drikke vann enn å spise snø for å få nok væske.

Småkaker

fuglemat2
Foto: Nina Falck-Andersen

Disse kakene er laget i små kakeformer til barn, men man kan bruke kopper, små skåler eller hva man måtte finne i skapet.

fuglematkake
Foto: Nina Falck-Andersen

Det er brukt mye fett for at kakene skulle få en fin form. Når kakene har vært kjølt ned (i fryseboks eller ute) kan de varmes litt i hendene for å slippe formen.

Vanlig matfarge er brukt for å lage fine kontraster.

fuglemat3
Foto: Nina Falck-Andersen

Alle kakene er fylt og pyntet med næringsrike godsaker – havregryn, peanøtter (uten salt), mandler, rosiner, solsikkekjerner, hassel- og valnøtter, tranebær, lin- og sesamfrø. Det er brukt både Flott og Delfia (fett).

fuglematkake
Foto: Nina Falck-Andersen

Det er alltid morsomt å dekke til julebord, men det er ikke nødvendig å lage flotte kaker for å gi fuglene et godt vintermåltid. Frø, nøtter, frukt og bær (ferske og tørket), brødrester mm. kan legges på et brett eller blandes i fett. Det er også mye fin fuglemat å få kjøpt ferdig.

Det er viktig å huske på at fuglene ikke skal ha mat med mugg eller som inneholder salt. Dette kan være veldig skadelig for fuglene.

 

Nytt fra sponsorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *