Utendørs julepyntinspirasjon

Det er ikke så mye som skal til for å skape herlig julestemning i uterommet. Vi anbefaler vintergrønne planter utendørs siden de holder seg så fint vintersesongen igjennom. Det kan være gran, furu, sedertre, sypress eller einer for  eksempel.

mester-gronn-sypress
En konglekrans er enkel og rimelig å få til. Konglene finner du i skogen, eventuell kjøper en liten pose hos nærmeste blomsterhandler. Sypresser er flotte på balkongen. Foto: Mester Grønn

Sypress, liten men likevel høyreist av natur, er en favoritt hos mange rundt juletider, og er nydelig både med lyslenker – eller med litt spraysnø som er brukt her. Bor du i nærheten av skogen, ta deg gjerne en tur og plukk kongler, mose og kvister for å pynte litt. Det har også lov å klinke til med litt glitter og stas, som julekuler og glittergirlandere.

Vintergrønne busker trenger ikke vann så lenge det er kuldegrader.

 

Lag din egen dekorasjon

Finner du kapp av granbar, eller noen gamle flotte grantrær, furutrær eller einer som tåler at du klipper litt i dem, ta gjerne noen grener og sett i potte med oasis for eksempel (men spør grunneier om du vil forsyne deg av trærne). Er du av den kreative typen, lag gjerne din egen juledekorasjon. Det kan være en girlander, dekorasjon i potte eller en krans for eksempel. Vintergrønt, selv avkappede kvister, holder faktisk godt i kulden!

skjermbilde-2016-12-16-22-16-25
GardenAnswer har mange inspirerende videoer på YouTube. Her lager de en julegirlander av vintergrønt, røde bær og kongler. Nydelig på balkong! Skjermdump: GardenAnswer/YouTube

 

Pynt med lyslenker

Det finnes rikelig med lyslenker som er egnet til utendørs bruk. Mange varianter kan du også bygge ut med flere lenker, slik at du trenger kun et støpsel. Men ønsker du å virkelig dra på med flere lyskilder, kan en forgrener være det du trenger. Clas Ohlson og liknende butikker fører forgrenere som er beregnet på utebruk (IP55).

Litt ledlys gjør den store forskjellen når mørket faller på. Foto: Lampegiganten.no
Her er det brukt en gitterkurv kledd med striesekk fylt med frodige furukvister. Litt ledlys gjør den store forskjellen når mørket faller på. Foto: Lampegiganten.no

Kos deg med julepynting  – og riktig god jul!

 

Cecilie H. Eggen er frilansjournalist med hage, gjerne spiselig, som lidenskap. Hun jobbet tidligere som produktsjef for Egmont-eide MinOase.no og som redaksjonssjef i Hageliv & Uterom. Cecilie bor i hus i sone H4 med mer terrasseplass enn faktisk hage, men det gjør henne ikke mindre entusiastisk av den grunn. Elsker å prøve ut all slags vekster i potter, og nøler ikke med å fylle tak og vegger med planter. Følg henne på Instagram: @igodjord

 

Nytt fra sponsor



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *