Dekorer med islykter

Nå som julepynt og lyslenker har blitt ryddet bort fra balkongen kan det føles litt tomt. Det er enkelt å lage islykter med ting fra skapene hjemme og du kan få akkurat den “looken” du liker best. Minusgrader, vann og enkle redskaper er alt du trenger.

Ringform

Lyktene kan lages på ulike måter. En av de enkleste er kanskje å bruke en ringform. Frukt, bær, kvister, blomster, glitter, leker o.l. kan puttes nedi formen for å lage fine mønster og farger. Du kan også farge vannet med matfarge. Hvis du har tålmodighet til det kan du fryse lykten lag for lag. Da har du mer kontroll over hvor pynten legger seg. Hell litt varmt vann over formen (baksiden) for å få isen til å slippe.

ringform
Ringform fylt med vann og blå matfarge. Foto: Nina Falck-Andersen

Ballonger

En annen måte å lage lykter på er å bruke ballonger. Fyll ballongen med vann og sett den utendørs i en bolle. Ulike boller, fat eller bøtter gir ulik form på lykten din.

ballong
Sett ballongen ut i kulda over natten. Foto: Nina Falck-Andersen

Ta av ballongen og hell ut vannet i midten. Blir ballongen stående for lenge ute og isen blir for tykk kan du bruke varmt vann for å lage hull eller forme åpningen på lykten.

islykterballong
Islykter laget av ballonger fylt med vann og stått i bolle og blomsterpotte over natten. Man kan finpusse på lyktene med en klut med varmt vann for å få dem klarere. Foto: Nina Falck-Andersen

Bøtter og boller

Bøtter og boller i ulike størrelser kan også brukes. Fyll en mindre bolle med noe som er tyngre enn vann og sett den i en større bolle. Vannet heller du i mellomrommet mellom bøttene. Husk å få tykk nok kant på lykten din. Hvis islykten ikke står skjermet fra vinden bør du lage en høy lykt så ikke lyset blåser ut med en gang.

islykter
Islykter med eikenøtter, knapper og sort glitter. Foto: Nina Falck-Andersen
glitterlykt
Det er et morsomt prosjekt å gjøre med barna. Alle kan få lage sin egen lykt med den pynten de liker best. Foto: Nina Falck-Andersen

Nytt fra sponsorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *