Med klut og kost og såpevann

Gulv, møbler og kanskje til og med blomsterpotter kan nyte godt av en vask. Dette er også en fin mulighet til å få oversikt over hva man har og finne ut hva man måtte trenge for å gjøre balkongen til den private lille oasen den kan være. Start vaskingen av møblene og småtingene og ta gulvet til slutt.

Et tips er å ofre noen gamle t-skjorter, de gjør seg utmerket som vaskefiller. Det kan også være lurt å investere i en flekkfjernersvamp til de vanskelige merkene og flekkene. Disse får man kjøpt i matbutikken.

Flekkfjernersvamp tar merker og flekker lett. Foto: norengros

Vedlikehold og oppussing

Legg samtidig merke til om noen av tingene trenger vedlikehold i tillegg til vasking. Må gulvet beises? Må et stolbein limes?

Gulvfliser i tre kan bli slitt. De varer lenger hvis man tar vare på dem. Uten å pusse vil ikke maling henge. Foto: Nina Falck-Andersen

Hvis du etter vask skulle oppdage at møbler er slitte, eller rett og slett ikke passer smaken din lenger, er dette et fint tidspunkt å ta en tur til fargehandleren. Man kan enkelt få blandet maling til møbler i tre, hardplast og metall – alle muligheter til å tilpasse balkongen til din unike stil. Blomsterpotter kan selvsagt også få samme behandling for å passe inn. Malingrester kan godt brukes til et lite DIY-prosjekt eller to.

Gamle møbler blir som nye med litt maling. Foto: quickbengalack.no
Malte blikkbokser kan bli fine å ha blomster i. Når du har laget hull i boksene kan det være en idé å legge et kaffefilter i bunnen før du legger i jord. Da renner det ikke ut jord når du vanner. Foto: dosfamily.com

En ren og ryddig balkong er en balkong man ønsker å oppholde seg på. Rengjøring kan være tungt å komme i gang med, men det føles godt etterpå!

Del gjerne noen råd med oss, et nyttig tips om vedlikehold eller vasking som en balkongeier kan ha bruk for.

Nytt fra sponsorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *