Med klut og kost og såpevann

Gulv, møbler og kanskje til og med blomsterpotter kan nyte godt av en vask. Dette er også en fin mulighet til å få oversikt over hva man har og finne ut hva man måtte trenge for å gjøre balkongen til den private lille oasen den kan være. Start vaskingen av møblene og småtingene og ta gulvet til slutt.

Et tips er å ofre noen gamle t-skjorter, de gjør seg utmerket som vaskefiller. Det kan også være lurt å investere i en flekkfjernersvamp til de vanskelige merkene og flekkene. Disse får man kjøpt i matbutikken.

Flekkfjernersvamp tar merker og flekker lett. Foto: norengros

Vedlikehold og oppussing

Legg samtidig merke til om noen av tingene trenger vedlikehold i tillegg til vasking. Må gulvet beises? Må et stolbein limes?

Gulvfliser i tre kan bli slitt. De varer lenger hvis man tar vare på dem. Uten å pusse vil ikke maling henge. Foto: Nina Falck-Andersen

Hvis du etter vask skulle oppdage at møbler er slitte, eller rett og slett ikke passer smaken din lenger, er dette et fint tidspunkt å ta en tur til fargehandleren. Man kan enkelt få blandet maling til møbler i tre, hardplast og metall – alle muligheter til å tilpasse balkongen til din unike stil. Blomsterpotter kan selvsagt også få samme behandling for å passe inn. Malingrester kan godt brukes til et lite DIY-prosjekt eller to.

Gamle møbler blir som nye med litt maling. Foto: quickbengalack.no
Malte blikkbokser kan bli fine å ha blomster i. Når du har laget hull i boksene kan det være en idé å legge et kaffefilter i bunnen før du legger i jord. Da renner det ikke ut jord når du vanner. Foto: dosfamily.com

En ren og ryddig balkong er en balkong man ønsker å oppholde seg på. Rengjøring kan være tungt å komme i gang med, men det føles godt etterpå!

Del gjerne noen råd med oss, et nyttig tips om vedlikehold eller vasking som en balkongeier kan ha bruk for.

Nytt fra sponsor



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *