Få kaféstilen på balkongen

Selv om mars offisielt er den første vårmåneden, kan både den og april være svært lunefull. Du kjenner sikkert igjen følelsen, når du blir lurt til å tro at våren endelig er her, men så plutselig synker gradene og en snøbyge kommer snikende. Litt av en nedtur for oss balkongelskere!

Men ingen grunn til å henge med huet. Vi på rett vei. Dagene blir lysere og lengre, og det er fullt mulig å så smått ta i bruk balkongen. Spesielt på vindstille dager når solen virkelig begynner å ta tak. Det er jo bare å kle seg litt godt, og kanskje ha et deilig teppe tilgjengelig som du kan svøpe deg inn i, om det skulle komme noen kalde gufs.

Siden det fortsatt er tidlig i sesongen, og været som nevnt ikke klarer helt å bestemme seg, bør du nok vente litt med å innrede balkongen fullt ut. Men begynn gjerne litt i det små. Et enkelt kafésett, med to klappstoler og et bord, er både stilig og praktisk. Og det beste av alt – det trenger ikke koste skjorta! Et kjapt søk på Google viser at du får tak i enkle sett for godt under tusenlappen. (NB! Det finnes også mange sett i hvitt, dersom du synes det blir for vågalt med sterke farger.)

GRØNT ER SKJØNT: Enkelt kafésett fra Byggmax, kr 599. (Foto: Byggmax.no)

Det lille ekstra

Når møblene endelig er på plass, gjør det seg med en liten vase med en enkel blomsterkvast oppi. Akkurat slik som på kafé, og som du lett kan ta inn om kvelden eller på kjølige dager. Et annet smart alternativ er å kjøpe en liten potteblomst som tåler litt ustabile temperaturer. Slik som for eksempel en morsom sukkulentvariant, som er skikkelig i vinden akkurat nå.

FLASHBACK TIL 70-TALLET: Søte sukkulenter i potter fra Ikea, kr 59 per stykk. (Foto: Ikea.no)

Eller så kan du sette en koselig glasslykt midt på bordet. Det enkle er ofte det beste, og det er ikke så mye som skal til for å skape litt lun stemning. En slik lysholder vil gjøre seg godt utover kvelden også, selv om du for lengst har gått inn.

LYS I MØRKET: Rustikke lysholdere fra Cellbes.no, kr 258 for 2 stykk. (Foto: Cellbes.no)
STRUKTURERT: Stilige lysholdere i glass fra Bloomingville/Ellos.no, kr 99 og kr 199 per stykk. (Foto: Ellos.no)

Da gjenstår det bare å lage seg en deilig kopp kaffe eller kakao – og utekafésesongen er offisielt i gang. Kos deg!!

Vibeke Stiansen har jobbet i nærmere 20 år som journalist og stylist for en rekke norske magasiner, slik som Det Nye, Alt for damene, Norsk Ukeblad, Hjemmet, Kamille, Tara og Bonytt for å nevne noen. Hovedfokus og interesseområder er trender, mote, interiør, helse og velvære. Privat bor hun i et rekkehus på Kolbotn utenfor Oslo med blant annet en liten balkong.

 

I nettbutikken finner du et utvalg artikler for å dyrke og nyte balkongen året rundt, ta en titt på våre balkongmøbler.

Våre blogginnlegg er skrevet av uavhengige journalister og spesialister. Det er din handel i vår nettbutikk som finiansierer videreutvikling av dette innholdet.

Nytt fra sponsorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *