By gjester på en pyntet 17. mai drikk

17. mai

Hva er vel bedre enn å fortsette feiringen hjemme på balkongen etter å ha trasket rundt i bunadsko i flere timer? Inviter gjestene dine med ut på balkongen og server dem ferdigpyntet, som seg hør og bør på denne dagen, drikker. Nedenfor har vi plukket ut noen forslag som passer både barn og voksne.

Pynte sugerør

Her er det bare fantasien som setter grenser. Alle mulige papirfigurer kan klippes ut og festes på sugerøret. Ha det moro og plukk den varianten som du tror slår best an i selskapet ditt.

Pyntede sugerør
Blomst og sommerfugl av tynn papp.
Pynt på sugerør
Morsomme og glitrende sugerørpynt.

Lag et lite lokk

For å holde blader, insekter og andre utriveligheter ute av drikken, kan det være en idé å sette et lite lokk på glasset. Ved å sette en muffinsform opp ned over glasset har du nå både pyntet og beskyttet drikken. Skjær et lite kryss midt i muffinsformen og stikk sugerøret gjennom.

Muffinsformlokk

Dekorer grillspyd

Paraplyer er ikke bare for regnværsdager. Lag din egen paraplydrink! Du kan enkelt lage disse morsomme og fargerike paraplyene ved å bruke litt fargerikt papir og grillspyd (fås kjøpt i matbutikken).

Paraplyer
Disse kan du enkelt lage ved å klippe ut en sirkel. Deretter klipper du ut et kakestykke, inn mot midten av sirkelen. Lim endene sammen og du får paraply/kjegleformen.

Grillspydene kan dekoreres på alle mulige måter. Fargerikt papir, små sløyfer av bånd, dekorteip, perler osv.

Pyntede grillspyd
Her er grillspyd pyntet til fest. Det er brukt dekorteip, gavebånd og hamaperler for å få disse grillspydene klare til 17. mai feiring på balkongen.
Propeller
Disse søte små propellene passer fint til 17. mai feiring. Propellen er festet med splittbinders, den holder sammen papiret og klemmes rundt pinnen. Selv om den ikke snurrer tar den seg godt ut i favorittdrikken din. Foto: Nina Falck-Andersen

Spiselige blomster

Spiselige blomster er lekre å fryse i isbiter. Disse skiller seg garantert ut i selskapet ditt. Urter, bær og frukt gjør seg også fint i isbiter. Det er en veldig enkel måte å gjøre drikken litt mer spennende og annerledes. Det finnes mange blomster en kan spise, men på denne tiden er det kanskje stemorsblomsten som er lettest tilgjengelig.

Hvis du koker vann i 5-10 minutter og kjøler det litt ned før du heller vannet over i brettet, vil isbitene bli mer gjennomsiktige enn om du bruker vann rett fra springen.

Isbiter med bær og blomster
Bær, frukt, spiselige blomster og urter gjør isbitene fargerike og flotte. Disse isbitene ble laget med vann fra springen. For en større wow-effekt kan det lønne seg å koke vannet først. Foto: Nina Falck-Andersen

Frukt og bær slår alltid an

Træ fruktbiter på et grillspyd og putt det ned i glasset. Frukt og bær i rødt, hvitt og blått passer fint til denne dagen. Ikke bare blir drikken fargerik og flott, men frukt og bær tilsetter også god smak.

Fruktbiter på spyd
Kutt opp fruktbiter eller bruk små utstikksformer for morsomme former. Spissen på grillspydet gjør det enkelt å stikke gjennom frukten. Foto: Nina Falck-Andersen

Rødt – vannmelon, jordbær, bringebær, kirsebær
Hvitt – honningmelon, banan, pære, eple
Blått – bjørnebær, blåbær, solbær

Et annet alternativ er å sette ut vann eller annen drikke i mugge og “dekorere” denne. Her kan du ha i frukt, bær og urter, både for dekor og smak. En idé er å “knuse” frukt og bær litt for å få mer smak fra godsakene.

Idéer til smaker som går sammen:

  • jordbær, sitron og basilikum
  • ananas, sitron og mynte
  • bjørnebær, appelsin og mynte
  • vannmelon og mynte
  • agurk, appelsin og grapefrukt
  • koriander og appelsin
  • grapefrukt og rosmarin
  • fersken og salvie

Del gjerne tips og bilder med oss. Hipp, hipp hurra!

Nytt fra sponsorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *