Trendy balkong – med enkle grep!

Det er alltid gøy med nye trender og litt ny inspirasjon for sommersesongen. Her får du en guide over hva slags interiørtrender som er populære akkurat nå, og som du enkelt kan ta med ut på balkongen.

Møbler

I tillegg til de klassiske kafésettene, som du kan lese mer om her, er møbler i tre, stål og kunstrotting svært populært på balkongen. I tillegg ser vi at bambus kommer stadig sterkere. Hovedtrenden går i retning av mer vedlikeholdsfrie møbler, for nettopp å slippe å bruke masse tid på dette. Vi ønsker heller å bruke fritiden vår på kos, rett og slett.

Stol i bambus og metall fra Ellos, kr 2199. Foto: Ellos.

Den minimalistiske loungestolen med elastiske bånd flettet/surret rundt rammeverket, dukker nå opp i flere varianter og prisklasser. Til tross for sitt moderne utseende, er de fleste variantene overraskende gode å sitte i – og ikke bare stilige å se på.

Minimalistiske trådstoler fra Europris, kr 299 per stykk. Foto: Europris
Turkis og rosa trådstol fra Bohus, kr 799 per stykk. (Finnes også i naturhvit og sort). Foto: Bohus.

Etter en slitsom dag på jobb, er det deilig å slappe av i en hengekøye utendørs. Alt du trenger er to punkter hvor du kan feste krokene som den skal henge i, og vips har du et supert alternativ til sofaen. Stadig flere får øynene opp for den boheminspirerte livsstilen, og hengekøyer er nå til salgs i mange varianter. Har du ikke noe godt sted å feste krokene, finnes det hengekøyer som selges sammen med egne stativer. Dermed er det problemet løst.

Flerfarget hengekøye fra Europris, kr 99. Foto: Europris.
Blå hengekøye med frynser langs kanten, fra Odd Molly/Ellos, kr 1995.

 

Farger

Når det blir lysere og varmere i været, blir vi ofte modigere i fargevalget på klærne. Det samme gjelder for tekstiler, og stadig flere interiørbutikker har friske, sterke farger i sitt sommersortiment.

Flatvevde matter beregnet for utendørs bruk, fra Ikea, kr 98 per stykk. Foto: Ikea.
Puter i fine sommerfarger fra Spira/Ellos, kr 229 per stykk. Foto: Ellos

 

Et innslag av gull, er en annen stor trend på interiørfronten om dagen. Så hvorfor ikke ta det med ut på balkongen?

Gullfarget vannkanne fra H&M, kr 199. Foto: H&M
Moderne og gullfargede telysholdere fra Ellos, kr 229/3 stykk. Foto: Ellos
Gullfarget bestikk fra Cellbes.no, kr 179/8 deler. Foto: Cellbes

Mønster

Flere produsenter henter inspirasjon fra sydligere strøk denne sesongen. Se derfor etter tekstiler med palmeprint og eksotiske blomster på. Den maritime trenden er for øvrig en klassiker som aldri blir feil i sommermånedene.

Dunpute med palmeprint fra Bohus, kr 299. Foto: Bohus

 

Sydlandsk inspirasjon fra H&M Home. Foto: H&M

 

Spennende kombinasjon av rosa, grønt og flettet bast fra Ikea. Foto: Ikea

 

Maritimt og tidløst fra Lexington Home. Foto: Lexington

Dekor

Hjemmelaget og håndlaget, eller i hvert fall ting som ser ut som det kunne vært det, blir stadig mer populært. Alt fra dekor i makramé, grov strikk eller keramikk med struktur, er veldig i vinden om dagen. Det samme gjelder for øvrig naturlige materialer som bast, bomull og lin.

Naturhvit ampel i makramé, fra Ellos, kr 199. Foto: Ellos
Sittepuffer som kjapt kan tas ut og inn, med strikket overflate, fra Cellbes.no, kr 699 per stykk. Foto: Cellbes
Flettet lykt med lysholder i metall, fra H&M Home, kr 249. Foto: H&M
Små keramikkvaser fra Ikea, kr 69/3 stykk.
Krukke med boblestruktur fra Bloomingville/Ellos, kr 169.

 

Vibeke Stiansen har jobbet i nærmere 20 år som journalist og stylist for en rekke norske magasiner, slik som Det Nye, Alt for damene, Norsk Ukeblad, Hjemmet, Kamille, Tara og Bonytt for å nevne noen. Hovedfokus og interesseområder er trender, mote, interiør, helse og velvære. Privat bor hun i et rekkehus på Kolbotn utenfor Oslo med blant annet en liten balkong.

 

I nettbutikken finner du et utvalg artikler for å dyrke og nyte balkongen året rundt, ta en titt på våre balkongmøbler.

Våre blogginnlegg er skrevet av uavhengige journalister og spesialister. Det er din handel i vår nettbutikk som finiansierer videreutvikling av dette innholdet.

Nytt fra sponsorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *