Noen lyse idéer!

Endelig har dagene blitt lengre og kveldene lysere! Og for oss som elsker balkonglivet, er det innimellom fristende å sitte ute også etter at mørket har senket seg. For eksempel i ferien og i helger, eller når du har gode venner på besøk. For å skape en lun og trivelig stemning også etter solnedgang, kan du dekorere balkongen med fine lyslenker. Disse får du stort sett tak i der hvor interiør og hjemmedekor selges. Husk bare at ikke alle er beregnet på utendørsbruk. Så dersom du har planer om å la lyslenken henge ute hele sommeren, kan det være en fordel å sjekke dette før du kjøper. Ikke minst hvis du ikke har tak over uteplassen.

Glødepærer i rekke beregnet for både ute- og innendørs bruk, fra Ellos, kr 529. (Foto: Ellos)

Slike lyslenker kommer nærmest i alle former, farger og varianter – og ikke minst lengder. Finn riktig lengde og din favorittvariant, og heng den langs rekkverket, mellom noen kroker på veggen, langs vinduskarmen, under parasollen, oppi en stor glassvase eller dekorer en stor grønn plante med den. Vær kreativ, og bruk lyslenken slik det passer for deg.

 

Lyslenke med lyspærer i forskjellige farger, fra Cellbes.no, kr 199. (Foto: Cellbes.no)
LED-lyslenke fra Ikea, kr 349. (Foto: Ikea)

Har du ikke tilgang på strøm på balkongen eller er ikke lyslenker helt din stil, er det få ting som slår sjarmen med levende lys. Putt telys eller kubbelys inni en lyslykt, slik at det ikke blåses ut av vinden, noe som også er dekorativt å se på. Velg gjerne lyslykter i forskjellige størrelser, som du setter på bordet, gulvet eller henger i taket. Alternativt en kombinasjon av flere for å skape en magisk stemning utover kvelden.

Dekorative lyslykter som kan henges i taket, fra Indiska, kr 149 per stykk. (Foto: Indiska)
Metallisk bordlykt fra H&M Home, kr 199. (Foto: H&M)

Et tredje alternativ er solcelledrevne lamper beregnet for utendørs bruk. Disse lampene lader seg automatisk i løpet av dagen, slik at de kan lyse utover natten. I tillegg til at det er praktisk, sparer du både strøm og miljøet også. Slike lamper kommer i forskjellige varianter, som enten kan stå på bordet, henges i taket eller plasseres på gulvet.

Selvlysende gulvlamper drevet av solceller, fra Ikea, kr 198/2 stykk. (Foto: Ikea)

Men én ting kan dessverre ødelegge hele balkongidyllen, nemlig innpåslitne mygg som har en lei tendens til å dukke opp i skumringstimen. Da kan du med fordel tenne mygglys for å skremme dem bort, samtidig er de levende lysene svært stemningsskapende.

Mygglys i forskjellige farger fra Skeidar.no, kr 49,90/4 stykk. (Foto: Skeidar)

Har du i tillegg noen lune pledd lett tilgjengelig, burde alt ligge til rette for lange, koselige kvelder på balkongen. For du skal jo som kjent “ikkje sova bort sumarnatta”!

 

Vibeke Stiansen har jobbet i nærmere 20 år som journalist og stylist for en rekke norske magasiner, slik som Det Nye, Alt for damene, Norsk Ukeblad, Hjemmet, Kamille, Tara og Bonytt for å nevne noen. Hovedfokus og interesseområder er trender, mote, interiør, helse og velvære. Privat bor hun i et rekkehus på Kolbotn utenfor Oslo med blant annet en liten balkong.

Nytt fra sponsorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *