10 hyggelige aktiviteter på balkongen

Vi har jo ikke verdens lengste sommersesong i dette landet her, så benytt sjansen nå – og bruk balkongen for alt den er verdt. For ikke å glemme i ferien, som nærmer seg med stormskritt for de fleste. Her kommer litt inspirasjon til hvordan du best kan benytte uteplassen i hverdagen og helgene, eller dersom du har planer om hjemmeferie i år.

Nyt morgenkaffen i fred og ro

En myk start på dagen kan ha mye å si for hvordan resten av den blir. Enten du er en morgenfugl og har litt tid for deg selv før resten av huset står opp, eller kanskje du er så heldig å kunne jobbe hjemmefra innimellom. Å starte dagen på balkongen med en fersk kopp kaffe (eller te), kan uansett anbefales.

EN KOPP TIL HVER DAG: Fine kopper i blått og hvitt fra Cellbes.no, kr 189 for 7 stykk. (Foto: Cellbes.no)

Frokost i friluft

Dersom været og logistikken tillater det, ta brødskiva eller frokostblanding med ut. Det enkle er ofte det beste, og maten smaker alltid mye bedre utendørs. Du må kanskje stå opp ti minutter tidligere for å få det til, men det kan utvilsomt være verdt det. Frokosten er som kjent dagens viktigste måltid, skal vi tro ekspertene.

BRA START PÅ DAGEN: Mintgrønne og rosa skåler med mønster fra Ikea, kr 29 per stykk. (Foto: Ikea.no)

Brunch i helgen

Mange av oss setter pris på å ligge litt lenger i helgene og ferien. Det vil si, dersom familiesituasjonen tillater det. Med små barn kan du kanskje ikke sove så lenge som du hadde ønsket deg, men hvorfor ikke lage til en koselig utebrunch sammen? Nybakte rundstykker, en frisk smoothie eller en deilig eggerøre er sånt de fleste trolig ikke tar seg tid til i hverdagen. Da kan du jo bruke helgen til nettopp det!

UNN DEG LITT EKSTRA I HELGEN: Eggerøre med grønnsaker og ost. Oppskrift og mer inspirasjon finner du på Matprat.no. (Foto: Matprat.no)

Slikke sol

Benytt sjansen når du kan, og sørg for å lagre opp D-vitaminer i lange baner. Til dette trenger du kun en solstol eller solseng, hvis du da ikke bare slenger en behagelig madrass rett på balkonggulvet. Bare husk solfaktor, og kos deg i sola!

ENKEL OG SAMMENLEGGBAR: Fiesta solstol kan kjøpes hos My Balcony Garden, kr 1380.

Les en bok eller lytt til en podcast

Det er viktig å sette ned tempoet og finne hvilepulsen innimellom. Sett deg godt til rette på balkongen med en god bok eller en interessant pocast på ørene, så ofte som du kan.

Bra damer – podcasten hvor Guri Solberg intervjuer kjente og bra damer. (Foto: PlayerFM)
Krisemøte – podcast med Kristopher Schau og Kyrre Holm Johannessen som handler om to menns kamp mot klokka. (Foto: YouTube.com)
S-Town – krimdokumentar for deg som likte Serial. (Foto: stownpodcast.org)

Gøy med grill

Nå er det ikke alle balkonger det er lov til å grille på, men en liten bordgrill som er elektrisk eller gassdrevet, er det flere borettslag som tillater. Alternativt kan du grille/bake grønnsaker, kjøtt eller fisk og poteter i ovnen inne, og ta med ut for å spise etterpå. Grillmat hører som kjent sommeren til!

LITEN OG SMART: Elektrisk bordgrill fra Elkjøp, kr 299. (Foto: Elkjop.no)

Salat til middag

På riktig varme sommerdager frister kanskje ikke varm mat like mye. Da kan en deilig og lett salat være et godt alternativ. Slå gjerne opp en parasoll over uteplassen også, dersom du synes sola steker for mye.

SOMMERSALAT MED MYE GODT I: Salat med blant annet nypoteter, spekeskinke og sukkererter. Finn mer inspirasjon og oppskrifter på Frukt.no. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Frukt.no)

Ta en liten powernap

Invester i en hengekøye, god liggestol eller daybed på balkongen, slik at du kan ta en liten powernap eller timeout når du kommer hjem fra jobb. Eventuelt etter at du har spist en bedre middag. Er dere flere i husholdningen, får dere slåss om hvem som skal ha hvileplassen, eller sørg for å flere muligheter tilgjengelig.

BEHAGELIG AVSLAPNING: Hengekøye i blått og hvitt fra Indiska, kr 799. (Foto: Indiska.no)

Kald drikke og frisk frukt

Enten du foretrekker vann, saft, sprudlevann eller limonade, er det viktig å drikke nok i sommervarmen. Ha derfor alltid kalde forfriskninger tilgjengelig. Enten ved hjelp av isbiter, eller ha en liten kjølebag på lur. Gjerne også litt frukt, slik som jordbær eller melon, som er deilige mellommåltider.

NOE LESKENDE I VARMEN: Grønne glass fra Ikea, kr 9 per stykk. (Foto: Ikea.no)
HOLDER DRIKKEVARENE KALDE: Liten og praktisk kjølebag som passer både på balkongen og stranden, fra H&M, kr 99. (Foto: H&M)

 

MARINERTE JORDBÆR: Legg jordbærene i en skål med litt balsamicoeddik og sukker, og la de marinere cirka en time før servering. Mer inspirasjon finner du på Opplysningskontoret for frukt og grønt/Frukt.no. (Foto: Frukt.no)

Inviter gode venner over

Det aller meste blir koseligere om man deler det med andre. Benytt derfor sjansen til å invitere gode venner eller naboer over på balkongen en deilig sommerkveld. Servér gjerne noe godt å spise og drikke, og tenn lykter som kan lyse utover kvelden. Når været viser seg fra sin beste side, er det bare å benytte sjansen. Men husk å ha noen lune pledd tilgjengelig, så slipper dere å gå inn dersom gradene skulle falle utover kvelden.

STEMINGSFULLT I SOMMERNATTEN: Lyslykt i glass fra Halvor Bakke/Multitrend.no, kr 749. (Foto: Multitrend.no)
God balkongsommer, folkens!! (Foto: Pixabay.com)

 

Vibeke Stiansen har jobbet i nærmere 20 år som journalist og stylist for en rekke norske magasiner, slik som Det Nye, Alt for damene, Norsk Ukeblad, Hjemmet, Kamille, Tara og Bonytt for å nevne noen. Hovedfokus og interesseområder er trender, mote, interiør, helse og velvære. Privat bor hun i et rekkehus på Kolbotn utenfor Oslo med blant annet en liten balkong.

Nytt fra sponsorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *