Spesiallagde møbler med Shaun Morrison

Vi er stolte av å kunne introdusere vårt nye samarbeid med den engelske møbeldesigneren Shaun Morrison (http://shaunmorrison.squarespace.com/), designer av unike eksklusive møbler, for å utvikle et sett balkongmøbler under mottoet enkelt og elegant for norske balkonger. Shaun Morrison er opprinnelig fra London i England, og har jobbet med skreddersydde møbler i både London og Berlin markedene og har i de seneste årene også realisert prosjekter i Norge. Selv om mange av hans arbeider er i privat eie, og sånn sett ikke tilgjengelige for det vide publikum så kan du faktisk finne hans signatur på Kjevik flyplass, hvor de koffertinspirerte stolene i avgangshallen byr på en leken kreativitet og komfort.

Shaun har designet møbler for et privathjem i Oslo. Foto: Shaun Morrison

 

Garderoben ble designet for en klient i Berlin. Foto: Shaun Morrison

 

“Det er viktig at møbler reflekterer sine omgivelser og sin funksjon,” sier Shaun, ” for en flyplass er det klart at slitestyrke og komfort er viktig, men det kan fort bli sterilt og uinteressant. Ved å ta utgangspunkt i historien om amerikareisene valgte jeg derfor å fremheve noen detaljer fra denne perioden.” For Kjevik ble det de gamle reisekoffertene og den tunge eikepanelen som er et slags nostalgisk tilbakeblikk på en annen tidsepoke, samtidig som det blanke metallet gir en utpreget moderne struktur. En perfekt komposisjon av moderne og gammelt i ett.

Shaun har designet møblene som står på Kjevik flyplass. Foto: Shaun Morrison

 

Vi har tenkt at dere, kjære følgere, skal hjelpe oss i prosessen med å finne frem til de første designene. “Som designer starter man gjerne med kundens behov, og det er ingen som kjenner balkonger bedre enn de som bruker den dag inn og dag ut,” sier Shaun.

Vi spør Shaun om hva som er viktigst av materialer, funksjon og komfort: “Møbler skal være elegante og komfortable,” sier Shaun, “men det betyr ingenting om de ikke er funksjonelle. Møbler som ikke blir brukt har liten verdi i lengden, og det er viktig at møbler passer for det miljøet de skal finnes i. På en balkong vil det alltid være avgrenset med plass, og møblene må respektere dette behovet. Samtidig må materialvalg tåle utendørslivet både på solskinnsdager, regndager og kanskje til og med kalde vinternetter for de som ikke har mulighet til å bære møblene inn/ut fra kjellerboder o.l. når vinteren kommer”.

Vakker sofa i lær og valnøtt designet av Shaun. Foto: Shaun Morrison

 

Detaljer fra sofaer Shaun har designet. Foto: Shaun Morrison

 

Når vi spør Shaun om hans tanker om hvor interiørverdenen er på vei er han ikke i tvil; “Jeg tror det i lengre tid nå har vært en bevegelse bort fra masseproduksjon og tilbake til mer personaliserte, håndlagede interører. Folk blir stadig mer bevisste på at interiøret er en speiling av dem selv og deres hverdag. Om det er ved bruk av arvegjenstander, egenlagede pyntegjenstander eller å få skreddersydd møbler e.l. ønsker folk i stadig større grad å ha en personlig rom som føles hjemmekoselig og gjenkjennelig for den enkelte.”

“Jeg jobber for tiden tett med en egen serie produkter for et interiørselskap i Oslo samt noen flere prosjekter i London og Berlin. Når det gjelder balkongmøbler med MyBalconyGarden synes jeg det er et spennende segment som ser ut til å være lite fokus på. Det er stort behov for smarte plassbesparende løsninger som er elegante i utforming, jeg ser frem mot å ta tak i dette prosjektet.”

Shaun Morrison er en britisk møbeldesigner bosatt i Oslo.

Om dere vil lese mer om Shaun Morrison og hans andre prosjekter finner dere det på hans sider http://shaunmorrison.squarespace.com/. Gi oss gjerne innspill på hva du ønsker deg på balkongen i kommentarfeltet under. Vi lover å poste de første forslagene om ikke alt for lenge.

Nytt fra sponsorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *