Slik holder du varmen!

Vi håper du har en kjempefin sommer og nyter fine feriedager. Har du lagt opp til hjemmeferie i år, har du kanskje lagt merke til at den norske sommeren både kan være ustabil og mildt sagt skiftende. Det er lov å bli litt oppgitt over mye vind, uanmeldte regndråper eller at den helt store varmen uteblir. Men heldigvis finnes det gode løsninger som kan redde balkonglivets fred – og hygge.

Lune pledd

Den enkleste og billigste varianten er utvilsomt å gå til anskaffelse av pledd og gjerne en hel bunke, slik at gode venner som kommer på besøk kan holde varmen også. Har du en utendørs “putekasse”, som du oppbevarer stolputer til terrassemøblene i, kan du jo putte dem oppi her hvis plassen tillater det. Eller ha dem lett tilgjengelig rett innenfor verandadøren.

RIMELIG ENKELT: Fleecepledd fra Jysk, kr 25 per stykk. Kommer i flere forskjellige farger. (Foto: Jysk)
MYKT OG BEHAGELIG: Eller hva med et såkalt snug rug fra Coolstuff.no? Et pledd som du kan tulle deg helt inn i, som også har praktiske ermer. Pleddet koster kr 359 og finnes i flere farger. (Foto: Coolstuff)

Soltak 

Et soltak skal primært holde solen ute, men kan også brukes til å gi litt le over balkongplassen. Ingen ting er bedre en løsninger som har flere funksjoner.

En parasollduk, som også skal ha god UV-beskyttelse, fra Ikea, kr 169. (Foto: Ikea)

Levegg

Enten du velger en mer permanent løsning, eller setter opp noe mer midlertidig, kan en levegg gi ly for de verste vindkastene. Den kan også brukes til å ramme inn balkongen og gjøre den enda koseligere, og ikke minst forhindre innsyn fra nysgjerrige naboer dersom du plages med det.

SMART LØSNING: Uttrekkbar levegg fra Maxbo, kr 895. (Foto: Maxbo)
SKJERM MOT VÆR OG VIND: Sammenleggbar skjermvegg i kunstrotting fra Byggmax, kr 1490. (Foto: Byggmax)

Markise

Å montere opp en mer permanent løsning som en markise er selvsagt en annen mulighet, hvis økonomien tillater det og det lar seg gjennomføre der du bor. Den vil både gi deg tak over balkongen og ly for stekende sol og tilfeldige regndrypp.

PRAKTISK OG SOLID: Eksempel på markise fra Markilux (Foto: no.markilux.com)

Terrassevarmer

Savner du de lange, varme sommerkveldene mest, kan løsningen være å gå til anskaffelse av en terrassevarmer. Disse deles hovedsaklig inn i to kategorier, nemlig elektriske og gassdrevne. Hvilken løsning som er best er nok litt smak og behag. Ikke minst kommer det an på om du har strøm på balkongen eller ikke.

Stående, elektrisk terrassevarmer fra Heatme/Elkjøp, kr 1995. (Foto: Elkjop.no)

 

Liggende, elektrisk terrassevarmer, som kan monteres på veggen, fra Heatme/Elkjøp, kr 1295. (Foto: Elkjop.no)

 

Hengende varmelampe med fjernkontroll fra Homestore.no, kr 1399. (Foto: Homestore)

 

Gassdreven terrassevarmer som kan stå på bordet fra Felleskjøpet, kr 1299. (Foto: Felleskjopet.no)

 

Gassdreven terrassevarmer, gulvmodell, fra Bauhaus.no, kr 1999. (Foto: Bauhaus)

NB! Dette er kun tilfeldig utvalgte eksempler på løsninger som finnes der ute. Vi anbefaler derfor å sette deg godt inn i fordeler og eventuelle ulemper med elektrisk terrassevarmer kontra gass før du handler.

Ha en fortsatt fin – og forhåpentlig varm – sommer!!! 🙂

 

Vibeke Stiansen har jobbet i nærmere 20 år som journalist og stylist for en rekke norske magasiner, slik som Det Nye, Alt for damene, Norsk Ukeblad, Hjemmet, Kamille, Tara og Bonytt for å nevne noen. Hovedfokus og interesseområder er trender, mote, interiør, helse og velvære. Privat bor hun i et rekkehus på Kolbotn utenfor Oslo med blant annet en liten balkong.

Nytt fra sponsorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *