Gjør balkongen til en lekeplass

Mange bruker balkongen som en forlengelse av stuen, men hvorfor ikke bruke den som et lite lekerom? Her er det greit å grise litt med ting som kanskje ikke er like stas å ha på parketten.

Lag det selv

Det finnes mange morsomme leker som kan kjøpes i lekebutikker, men hvorfor ikke bruke av det du allerede har? Vi har laget noen tips til hvordan du kan lage dine egne minilekeplasser. Det kan bli et spennende prosjekt sammen med barna, men kan også være en super overraskelse.

Byggeplass

Mange barn liker å leke med gravemaskiner og lastebiler, og har sikkert et par liggende i en skuff. Finn frem et par som passer oppi baljen eller boksen du vil bruke. De trenger litt plass til å arbeide på. Du trenger også noen stein, gjerne i ulike størrelser. Plukk noen med neste gang dere er ute sammen, barn er flinke til å finne slike skatter. Sand må man ha. Den er det morsomt å grave i og dumpe andre steder på byggeplassen. Man kan også finne litt plank, f. eks. ispinner, og skilt hvis man har det. Hvor mye du har av stein og sand i boksen er avhengig av hva du har tilgjengelig. Grus kan være like spennende å fylle i lastebilen som sand.

Stein, grus og sand i en liten plastboks. Biler og skilt i passende størrelse ble plukket ut fra lekekassen. Steiner og grus ble plukket ute så de ble skylt før de ble lekt med.

Tips: Det er lurt å ikke fylle helt opp til kanten for å unngå for mye gris utover gulvet. Det spruter gjerne noe sand når man svinger litt for ivrig.

En liten byggeplass kan underholde barn lenge.
Grav ned en blikkboks for å lage en spennende liten hule.

Stranda

Hvis du er bekymret for gris, kan du fint bruke stoff. Lysebrunt stoff blir en gylden sandstrand og blått stoff blir det vakre havet.

Klipp til det ene stoffstykket for å lage en sandstrand.
Det blir mindre gris hvis man kun bruker stoff. Hvis du har stoffbitene oppi en balje eller boks er det mindre sjanse for å miste de små Playmobildelene.

Tips: Bruk gjerne filt til dette prosjektet. Det rekker seg ikke og ligger fint på plass.

Hvis du ønsker kan du bytte ut det blå stoffet med vann. Barn elsker å leke med vann. Sett en bolle med vann oppi den store boksen. Vi fylte på med lecakuler og la stoffet over. Da slipper man høydeforskjeller og vannbollen står stødigere.

Lecakulene gjorde det litt vanskelig for figurene å stå, noe som ikke var så greit i lengden. Ved å legge en liten plankebit under stoffet var problemet løst.

Gården

Har man barn, har man sannsynligvis også x antall plastdyr liggende. Kanskje har du allerede noen gjerder til disse. Hvis ikke, kan du enkelt lage med pinner og ståltråd eller snor.

Klipp til pinner eller grillspyd i like lengder. Du kan binde dem sammen med metalltråd eller hyssing. Metalltråden snurres et par ganger mellom hver pinne. Hyssingen knyttes. Hvis du knytter mange knuter mellom hver pinne får du bedre avstand mellom pinnene og bruker da også færre pinner på gjerdet.

Her kan du godt bruke stoff. F.eks. sort stoff til søla i grisebingen, blått stoff til elva som går på tvers av den grønne enga hvor kuene kan beite osv.

En minibondegård helt uten gjerder fungerer også fint.

Tips: Ønsker du ikke å bruke planter er et bra alternativ å plukke med seg noen greiner med blader på.

La barna ta del i prosjektet. Her ble det lagt ut stein og sådd pyntegress. Den lille skålen skal fylles og bli et lite vann. Det blir en morsom minigård når gresset vokser.
Når ungene er lei av å leke gjør den seg fin som pynt. Hvis man har plass er det fint å bruke store baljer for å få plass til flere leker.

Tips: Med plastdyr kan man også lage frodig jungel, savanne, sump, ørken, isøde eller et spennende sted for dinosaurer. Bruk det du har og hva du tror fenger mest.

Del gjerne deres lille lekeplass med oss.

Nytt fra sponsorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *