Herlige høstnyheter!

Ok, så er kanskje ikke alle sommermennesker og balkongelskere like glade i høsten, men nyheter er vel alltid spennende. Eller hva?

Vi har i hvert fall tatt en titt på hvordan interiørhøsten ser ut, og viser deg hvordan du kan pimpe opp balkongen med litt nytt – som kan flytte inn senere.

Fint med fløyel

Det er kanskje litt vel råflott med fløyel på en balkong, men har du tak over er det ingen ting i veien for å investere i noen fløyelsputer i det trivelige utehjørnet. Så kan du heller flytte de inn om natten, og videre inn i sofakroken etter hvert. Fløyel er i hvert fall en av sesongens aller største trender, og gjerne i litt dype, mystiske farger. Slik som midnattsblått, mørke grønntoner, vinrødt og et hint av sennepsgult. Trenden omfatter også hele sofaer og gardiner i dette fløyelsmyke, glamorøse og behagelige materialet.

Putetrekk i brodert fløyel fra Jotex, kr 79. (Foto: Jotex.no)
Fløyelsputetrekk i forskjellige farger fra Ellos Home, kr 129. (Foto: Ellos.no)
Trivelig kosekrok med putetrekk i fløyel fra Ellos Home, fra kr 79. (Foto: Ellos.no)

Koselig med kurvmøbler

Nå kan du helt fint bruke rotting-, bambus- og kurvmøbler dine inne. Perfekt for deg som liker en avslappet, litt bohemaktig stil, eller om du ønsker å legge deg på en mer “grønn” linje. Ikke minst vil denne trenden sørge for at du bevarer sommerfølelsen litt lenger. Ja, hele året faktisk!

Lekker kunstrottinggruppe fra Ikea, som helt fint kan flyttes inn denne høsten. (Foto: Ikea.no)
Tomannsbenk/sofa i håndlaget rotting fra Ikea, kr 1395. (Foto: Ikea.no)

“Håndlagde” kurver

Når vi først er inne på dette med rotting og kurv, har det blitt veldig populært å bruke forskjellige flettekurver til oppbevaring, ute som inne. Vil du være ekstra aktuell denne høsten, bruker du flettkurven til å putte en diger grønn plante oppi.

Flettekurver i tre forskjellige størrelser fra House Doctor/Room21.no, kr 1007. (Foto: Room21.no)
Myk flettekurv i bast fra Bloomingville/Room21.no, kr 279. (Foto: Room21.no)

Miks av materialer

Å mikse forskjellige materialer og spille på kontraster, har lenge vært en viktig trend. Den stramme, minimalistiske og industrielle stilen skal nå mykes opp med feminine og myke detaljer. Slik som en miks av stål, glass og tre kombinert med fløyl og lekre blomsterdetaljer.

Stilig blomstervase som kombinerer glass, tre og forgyllet stål, fra Indiska, kr 249. (Foto: Indiska.no)
Moderne stol i kombinasjon med romantiske pynteputer fra Jotex, kr 98. (Foto: Jotex.no)

Grønt er fortsatt skjønt

Har balkongen din vært en grønn oase i sommer? Da kan du snart flytte den inn. Det er nemlig veldig i tiden med store planter, for å skape et frodig og dekorativt innemiljø. Den grønne bølgen fortsetter, og vi ser nyanser av grønt i veggfarger, møbler og andre detaljer.

Grønne detaljer fra Ikea. (Foto: Ikea.no)
Grønn bjørkefiken i strikket kurv fra Mester Grønn. (Foto: Mestergronn.no)

Pink passion

En ting er de dype juvelfargene som preger høsten, men en fargetone som virkelig har gjort suksess det siste året, er nyanser av rosa. Enten det er på puter og pledd, hele veggflater, eller andre detaljer. Rosa er både delikat og feminint, men som alltid kommer det an på hvordan du velger å style interiøret. Dersom du misker fargen med harde og rette flater, blir uttrykket ekstra spennende.

Rosa detaljer og pledd fra Jotex, kr 299. (Foto: Jotex.no)
Pyntepute i rosanyanser med papegøyemotiv fra Indiska, kr 299. (Foto: Indiska.no)

Retroinspirert keramikk

Trenden med krukker, vaser og andre pyntegjenstander i keramikk, eller det som ser ut som keramikk, fortsetter for fullt. Ekstra populært er det med strukturerte overflater, som gjør gjenstanden enda mer dekorativ.

Forskjellige keramikkvaser med struktur fra H&M home. (Foto: Hm.com)

Mer messing

Når det kommer til metalliske farger, har tidligere trender vært innom både sølv, gull og rosegull. Nå får messing sin store revansj. Enten vi snakker ekte eller fake messing, så spiller det egentlig ingen rolle. Hovedsaken er at du mikser inn litt messingfarge i interiøret. Kanskje i forbindelse med et festlig lag på balkongen og et serveringsbrett, eller i form av pyntegjenstander, detaljer på glassbordet, en lampe eller en blomsterpotte. En ting som er sikkert, er at innslag av messing sørger for å gjøre hjemmet ditt en smule mer dekadent – med en touch av glamor.

Messingfarget brett fra Ikea, kr 98. (Foto: Ikea.no)

Ha en stilfull og deilig høst! <3

 

Vibeke Stiansen har jobbet i nærmere 20 år som journalist og stylist for en rekke norske magasiner, slik som Det Nye, Alt for damene, Norsk Ukeblad, Hjemmet, Kamille, Tara og Bonytt for å nevne noen. Hovedfokus og interesseområder er trender, mote, interiør, helse og velvære. Privat bor hun i et rekkehus på Kolbotn utenfor Oslo med blant annet en liten balkong.

Nytt fra sponsorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *