Høstkos på balkongen!

Selv de mest innbitte sommerelskerne må nok innse av sommeren er over for i år. Men fortvil ikke, høsten kan også være en superfin tid. Og på fine dager, er det slettes ingen grunn til å holde seg innendørs.

Her får du derfor en liten inspirasjonsguide til hva du kan bruke høsten – og balkongen din – til. I hvert fall en liten stund til.

Sopptur i skogen

I år er det virkelig soppår. Å dra på sopptur er en glimrende måte å komme seg ut i naturen på. På mange måter er det jo litt som å gå på skattejakt, samtidig som du får både frisk luft og mosjon. Selv om sesongen nærmer seg slutten enkelte steder, er det fortsatt sopp å finne for den som leter. Særlig traktkantareller burde det være gode muligher for å finne. Disse er superfine å tørke eller hive rett i en deilig høstgryte eller saus.

En gammel flettekurv er helt super å plukke i. Eller kanskje du har fått skikkelig soppdilla, og har lyst til å investere i en mer solid kurv? Velg i så fall en med nettingbunn, og gjerne flere rom til å dele de forskjellige soppene inn i.

Sammenleggbar kurv med aluminiumsramme og forskjellige rom, fra Arctic-fritid, kr 249. (Foto: arctic-fritid.no)

Etterkos på balkongen

Etter plukkingen bør soppen nøye renses, børstes og klargjøres for enten forvelling, steking, frysing eller tørking. Og hva passer vel bedre enn å gjøre denne jobben utendørs – på balkongen? Sett deg godt til rette, legg et gammelt håndkle på bordet og spre soppen utover. Ha gjerne en lunt pledd eller skinn i stolen også, dersom det blir kaldt å sitte stille.

Saueskinn i forskjellige farger fra Ikea, kr 298 og kr 359. (Foto: Ikea.com)

Titte på løvet

Et lunt saueskinn, eller flere, forlenger dessuten levetiden til stolene utendørs. For det er fortsatt gode muligheter for at vi har noen flotte høstdager i vente, og saueskinnet kan du heller ta inn eller ut etter behov. Dersom du har utsikt mot løvtrær fra balkongen, er det deilig å sitte og bare betrakte det vakre fargespillet som høsten bringer med seg også. Uten egentlig å gjøre noe annet enn nettopp det.

Høstens vakre fargespill…

Tenne lyslykter

Og skulle du bli sittende ute helt til mørket faller på, er det kjempekoselig å tenne lyslykter. Gjerne flere i forskjellige størrelser og utforming. Det skaper en ekstra dynamikk og massevis av sjarm og sjel.

Forskjellige lyslykter fra Clas Ohlson, fra kr 60. (Foto: chlasohlson.no)

Noe varmt i koppen

Som hjelp til å holde varmen, er det deilig å ta med noe varmt å drikke ut. Enten du foretrekker kaffe, te eller kakao. Med et såkalt take away-krus med lokk på, holder du drikken varm ekstra lenge også. En klassisk termos er selvsagt et annet godt alternativ.

Take away-krus fra Indiska, kr 79. (Foto: Indiska.no)
Ståltermos fra XXL, kr 99. (Foto: xxl.no)

Spise suppe ute

Hvorfor ikke ta med middagen ut, dersom været fortsatt tillater det? I så fall er det kanskje greit med noe enkelt og varmt, slik som for eksempel en deilig suppe. Det finnes jo så mange gode varianter å velge mellom. Det finnes også store termoser å få tak i, som er kjempefine å frakte suppe i. Enten du velger å ta den med på tur, eller bare ut på balkongen.

Ingenting varmer som en deilig høstsuppe. Foto: Matprat.no

I tillegg er det selvsagt lurt å kanskje investere i en terrassevarmer, noe som gjør at du kan benytte deg av balkongen en stund til. Les mer om forskjellige varmelamper og andre tips til å holde varmen her.

Uansett hva du velger å fylle høsten med – husk å ta pauser innimellom og kos deg masse! <3

 

Vibeke Stiansen har jobbet i nærmere 20 år som journalist og stylist for en rekke norske magasiner, slik som Det Nye, Alt for damene, Norsk Ukeblad, Hjemmet, Kamille, Tara og Bonytt for å nevne noen. Hovedfokus og interesseområder er trender, mote, interiør, helse og velvære. Privat bor hun i et rekkehus på Kolbotn utenfor Oslo med blant annet en liten balkong.

Nytt fra sponsorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *