Lag høstdekor til balkongen

Man trenger ikke dra på lang tur for å finne naturskatter man kan lage flott dekor av. Ulike kongler, kastanjer, nyper, kvister, mose osv. kan man like godt finne på vei hjem fra jobb. Hobbybutikker har også rikelig med utvalg hvis du ikke liker å plukke selv. Her er noen små prosjekter som vil live opp høstbalkongen, håper det inspirerer!

Bukett

Det blåser gjerne litt på balkongen, så sørg for å legge grus eller noe annet tungt i bunnen av vasen du bruker. Her kan du kombinere det du liker og finner på din vei, alt fra strå og kvist til bær og lyng. Prøv deg frem og husk at det er både billig og enkelt å bytte ut eller endre på buketten.

Man trenger ikke blande for å få en fin bukett. Plukk noen kvister med fargerike blad og sett dem i en vase. Husk at vasen må stå støtt. En bukett med nyper er en flott klassiker. Foto: deavita.com

Du kan også male pinner i fine høstfarger og sette dem i vasen på balkongbordet. Enkelt og vakkert.

Mal pinnene i høstfarger eller dine favorittfarger. Disse kan fint brukes til å støtte opp planter til våren. Du kan samle pinnene med en snor eller putte dem nedi sand for å holde dem samlet. Vi har brukt en blikkboks og pyntet med liten lyngkrans. Foto: Nina Falck-Andersen

Lykter

Fyll en stor vase med løv og putt oppi en lyslenke. En enkel og stemningsfull høstlykt perfekt til balkongen. Alternativt kan du bruke nøtter, kastanjer eller kongler.

Foto: Sam Henderson

Bruk et syltetøyglass eller en enkel vase som du kler med bark. Her er det brukt furubark som er festet med ståltråd. Du kan også godt dekorere litt ekstra om du føler lykten trenger litt mer farge. Sett et lys oppi glasset eller vasen og kos deg på høstbalkongen.

De fire delene av furubark er festet rundt et gammelt glass med kobbertråd. Hjertet er skåret ut med kniv. Det er lett å skjære ut mønster med kniv i barken. Foto: Nina Falck-Andersen

Dekorer noen vaser med høstblader og tenn lys oppi. Bladene kan festes med spraylim og bladene klippes av nederst på vasen. De vakre fargene vil lyse fint opp på balkongen.

Foto: marthastewart.com

Her har vi laget et lite “reir” rundt lyset av bjørkekvist.

Ved å velge et batterilys slipper man å være redd for at noe skal ta fyr. Foto: Nina Falck-Andersen

Krans

Det kan være lurt å ha med seg en hagesaks når man skal plukke inn greiner til krans. Ved å vri pinnene rundt hverandre har man raskt en flott krans helt uten bruk av lim eller tråd. Legg kransen på bordet og fyll med høstens vakre farger.

Ved å legge ned kransen og fylle den med fine planter og annen typisk høstdekor, får du enkelt din helt egen kreasjon. Kransen rommer en lyng, pyntekål, tyttebærlyng, reinlav, kastanjer og kongler. Foto: Nina Falck-Andersen

Man kan også lage en enkel sirkel av ståltråd som kan dekoreres. Bruk kraftig tråd for at sirkelformen skal holde seg. Et tips er å forme om en kleshenger. Du vil trenge en tang for å endre formen på kleshengeren.

Vi valgte å klippe av toppen av hengeren, men du kan også forme kroken så den kan henge på en spiker. Heng den på spikeren på veggen og sjekk at kransen henger rett. Vi brukte en avbiter for å klippe av toppen. Åpne hengeren, klipp av de krøllete toppene og bøy endene som blir igjen. Fest endene sammen og du har nå en fin krans som kan dekoreres. Foto: Nina Falck-Andersen

Hvis du liker en mer rufsete krans kan du lage små bunter av bjørkeris som bindes sammen med ståltråd. De små buntene festes så på en krans av ståltråd.

Foto: rockriverstitches.blogspot.no

Lysestaker

Finner du en fin rot eller har mulighet til å få saget til en trebit blir dette en vakker lysestake du kan ha på balkongen. Lag en hull med drillen og putt oppi et telys. Husk at du aldri må gå fra levende lys.

Foto: hearthandvine.com

En gammel terrakottapotta blir fin som lysestake. Her er potten fylt med grus og litt mose. Men du kan bruke nyper, rognebær, nøtter eller kastanjer istedenfor mose.

Pynt potten med dine høstfavoritter. Sørg for at potten står stødig og gå aldri fra lyset når det er tent på. Foto: Nina Falck-Andersen

Veggdekor

Plukk med deg noen av de vakre og fargerike bladene som finnes overalt nå om høsten og lag en girlander. Fest bladene i snoren og heng opp. Hvis du ønsker at bladene skal holde seg fine lenge kan de sprayes med klar lakk.

Foto: indulgy.com

Her er det brukt en pinne og festet snoren i hver ende for å enkelt kunne henge opp veggdekoren. Fra pinnen henges ulik høstdekor i snorer. Plukk ut dine favoritter.

Heng dine favoritter i trådene. Foto: Nap Knits on flickr

Lag et vakkert hjerte av små tynne greiner til å henge på veggen. Her har vi brukt bjørk og bundet med snor. Pynt gjerne hjertet med noen bær eller noe annet med farge. Heng hjertet på veggen.

Når du har samlet greinene og formet dem til et hjerte kan du feste med ståltråd eller hyssing. Klipp av eller tvinn inn smågreiner. Foto: Nina Falck-Andersen
Hjertet gjør seg både fint med og uten pynt. Noen fargerike bær kunne vært flott å feste på. Foto: Nina Falck-Andersen

Hva med å lage en ramme av pinner? I rammen kan du henge opp små buketter, naturskatter eller dekorere med en liten lysslynge.

Foto: Nina Falck-Andersen

Nytt fra sponsorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *