Halloweenbalkongen

Vi har samlet noen tips til hvordan du kan pynte balkongen din i ekte halloweenstil. Dekorer med mørk og skummel dekor som gir god stemning på de mørke høstkveldene frem til halloween.

Stort spindelvev

Spindelvevet kan du henge på veggen eller kanskje i vinduet for også å ha glede av dekoren innenfra. Du kan bruke garn som festes med teip eller småspiker.

Klikk på bildet for å se flere bilder og forklaring på hvordan du går frem. Foto: Crafty Lumberjacks

Når du har festet garnet i ytterkantene kan du begynne å feste garn mellom trådene. Knytt enden nær midten og jobb deg utover. Når du føler det er stort nok, knytt garnenden. Fest gjerne på en edderkopp om du tør!

Krypende insekter

Her har vi brukt et syltetøyglass som er dekket med dopapir. Først ble glasset penslet med skolelim, dopapiret ble delt i to for å bruke så tynt papir som mulig. Husk å legge papiret på forsiktig og ikke gni med hendene. Papiret går veldig fort i stykker. Inni glasset er det limt på en edderkopp i sort papir som kommer frem når lyset tennes. Tør du tenne lykten når mørket kommer?

Foto: Nina Falck-Andersen

Blødende lys

Kjøp et rødt og et hvitt stearinlys. Det hvite lyset skal kuttes opp i småbiter og smeltes i et vannbad på komfyren. Når alt det hvite stearinet er flytende kan du ta det av varmen og begynne å dyppe det røde lyset oppi. Bruk f. eks. en stor hermetikkboks til å smelte i, så slipper du å tenke på rengjøring av kjøkkenutstyr etterpå.

Blodig bra stemning i høstmørket. Klementiner med påtegnet ansikter er skummel og enkel halloweendekor. Foto: Nina Falck-Andersen
Her er det ofret et hvitt stearinlys. Det avkappede stearinet er puttet i hermetikkboksen og varmet i vannbad på komfyren. Det røde stearinlyset ble dyppet i hermetikkboksen når alt stearinet var smeltet. Foto: Nina Falck-Andersen

Zombiene kommer

Sett frem en blomsterpotte eller to med jord, eller bruk en potte med god plass rundt planten, og stikk små plastskjelettdeler nedi. En enkel og skummel dekor som passer bra på balkongbordet.

Disse liver opp en hvilken som helst blomsterpotte på balkongen, både med og uten planter i. Foto: Nina Falck-Andersen

Flygende flaggermus

Heng en grein på veggen og fest små svarte flaggermus av papir på greinen. Husk å feste under tak med tanke på regn. Disse små dyrene kan også festes på en bukett av småkvist i en vase.

Flaggermusene er festet med limpistol på greinen. Flaggermusene som flyr under greienen er festet med fiskesnøre, de beveger seg fint når det blåser ute. Foto: Nina Falck-Andersen

Heksekost

Sopelimet er laget av bjørkeris bundet fast med jutetråd på en kjepp. Enkel og kul halloweenpynt på balkongen. Dekorer gjerne med en heksehatt.

Foto: Mona Stiansen

Snikende spøkelse

Lag en liten gjeng med spøkelser som du kan henge opp eller sette på bordet utenfor. De vil live opp balkongen og kanskje skimter du noe som sniker seg forbi vinduene om kvelden?

Klikk på bildet for å se flere bilder og forklarende tekst. Foto: Ashbee Design

Eldgammel mumie

Lag et lite skjelett av ståltråd og surr det inn med tynne remser av bomullsstoff. Denne karen kan du bøye i ulike stillinger og enkelt flytte rundt på.

Klikk på bildet for å lese mer om hvordan du lager denne kule mumien. Foto: Camilla Fabbri

Gresskar

Gresskar kan kjøpes både i matbutikk og blomsterforretning, og de er flotte å ha i grupper med blomster eller som skumle lykter. Men hva om du prøver å lage dine egne varianter i år?

Sy et par vakre gresskar av fløyelstoff som gjør seg fint på bordet på balkongen. Det er ekstra lekkert hvis du har en gresskarstilk å sette på, men en pinnebit kan også gjøre jobben.

Klipp ut en sirkel og tråkle rundt kanten. Dra stoffet godt sammen og fyll. Her er det fylt med hele byggryn og vatt. Lim på en gresskarstilk og du er ferdig! Foto: Nina Falck-Andersen

Du kan også lage gresskar i ulike størrelser ved hjelp av papirremser, hjemmelaget lim og ballonger. Det er enkelt å lage i ulike størrelser og hvis du holder gresskaret tørt kan du bruke det år etter år.

Klikk på bildet for å se fine forklarende bilder og tekst til hvordan du går frem.

Del gjerne dine tips med oss!

Nytt fra sponsorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *