6 julegaver til de med balkonghage

Nå nærmer det seg jul og hvorfor ikke lage dine egne gaver i år? Vi har plukket ut 6 ting du kan lage, selv eller sammen med barna, som garantert blir en hit til den hageinteresserte.

Knepute

Man trenger ikke ha stor hage for å ha glede av en knepute. Det er ikke behagelig for knærne å hvile på et hardt og kanskje kaldt gulv mens man potter om eller holder på med annet hagearbeid på balkongen. En knepute er enkel å lage, kan sys i favorittfarger og vil garantert bli brukt av en som har balkonghage.

knepute
Foto: Laura Ashley

Et velegnet stoff er pvc (voksduk) som kommer i alle mulige farger og mønstre. Da blir den enkel å tørke av om det blir noe jordsøl. Kneputen kan fylles med fleecestoff eller skumgummi. Husk at det må bli tykt nok til at knærne får dempingen de trenger. Det er også lurt å sy på hempe i siden(e) så man kan henge den opp etter bruk. Bruk f. eks. gjordebånd i nylon til dette.

Stikketiketter

Dekorer og lag flotte stikketiketter som både er nyttige og liver opp i såpottene. Du kan kjøpe stikketiketter, bruke ispinner eller lage dine egne varianter som du kan dekorere og tilpasse smaken til mottaker. Et morsomt prosjekt både for barn og voksne. Slipp kreativiteten løs!

Ispinner kan bli fine stikketiketter. Husk å presse teipen godt inntil så du får en fin og klar kant og alle blir like. Mal i favorittfarger. Foto: Nina Falck-Andersen

Hvis du kjøper bredere stikketiketter kan du få plass til en liten barnetegning eller et fint stempeltrykk. Stikketikettene kan kjøpes i vår nettbutikk.  Foto: Nina Falck-Andersen

Frøbomber

Et morsomt og grisete prosjekt barna vil like å ta del i. Disse små kulene er en blanding av jord, leire og frø, klare til å legge i blomsterkassen eller kaste fra seg på jordflekker innimellom all asfalten. En som er glad i blomster vil elske å spre noen frøbomber i nærmiljøet.

Ikke bruk svartelista planter (f. eks. lupiner) og husk gjerne på humler, sommerfugler og andre insekter.

Her er det brukt selvtørkende leire, jord og frøblanding. Kna blandingen forsiktig og rull til kuler. Foto: hellonatureblog.com
Fyll en eggekartong med frøbomber, du har nå en super gave. Foto: hellonatureblog.com

Blomsterpresse

Press, tørk og bevar de vakre blomstene fra balkonghagen. En blomsterpresse er enkel å lage og kan brukes gang på gang. En kjempefin gave som bevarer sommerminnene på balkongen.

To like store plater i kryssfinér som bunn og topp i pressen. Drill hull i platene til skruene. Legg lagvis med papp, trekkpapir (evt. avispapir), blomster, trekkpapir og papp.

Foto: Vince Babak

Forkle

Et forkle kommer godt med når man jobber med balkonghagen. Det er alltid kjekt å beskytte klærne fra skitt og jord, og med en ekstra lomme eller to kan man kjapt legge fra seg urtesaksa eller frøposen. Har man balkonghage trenger man et eget hageforkle!

Foto: Purl Soho

Fuglemat

Det er mange som setter pris på besøk av fuglene, spesielt om vinteren når det kan være bedre å se ut på balkongen enn å oppholde seg der selv. Når det er kaldt og mye snø trenger dessuten fuglene litt hjelp for å få i seg nok mat.

Disse konglene er fylt med en blanding av usaltet peanøttsmør og havregryn. Konglene er så rullet i fuglefrøblanding og pyntet med litt eviggrønt og tranebær. Foto: ehow

Selv om du ikke har fuglefrøblanding hjemme vil du nok finne mange ingredienser på kjøkkenet som kan brukes. Les mer om fuglemat og hva du kan bruke her.

Nytt fra sponsorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *