Dyrk poteter på balkongen

Man kan fint dyrke mat i balkongkasser og potter. Det er spennende å følge utviklingen og moro å spise mat man har dyrket frem selv. Hva med å prøve poteter i år?

PotatoPot

I denne praktiske dobbeltpotten kan du plante, følge utviklingen til og høste poteter. To-i-én potten gjør det mulig å kunne kontinuerlig plukke poteter fra samme plante gjennom hele sesongen. PotatoPot har et vannreservoar i bunnen som gjør at planten ikke tørker ut så fort.

PotatoPot er 30cm i diameter og rommer 12l. Kjøp potten i vår webshop.

Settepotet

Legg noen poteter av ønsket type i vinduskarmen og la dem spire før du planter dem i potten. Potetene bør ha groer på et par cm før planting, men for lange spirer knekker lett. Ved å gjøre dette før planting vil du kunne høste poteter tidligere enn om du planter potetene uten groer. Det er plass til 3 settepoteter i en PotatoPot.

Planting

Fyll potten med 1/3 jord og plasser settepotetene mot midten av potten med ca 10cm mellomrom. Hell over mer jord til potetene er dekket. Klapp jorden godt rundt settepotetene for å minimere sjansen for sopp som kan vokse på potetskallet (kalt skurv). Etter hvert som planten vokser dekker du over med mer jord, men bladene må ikke dekkes helt. Slik fortsetter du helt til potten er full. Dette gjøres for å skjerme de nye potetene for sollys. Poteter som utsettes for sollys blir grønne og kan ha produsert giften solanin, grønne poteter bør derfor ikke spises.

Etter at du har plantet potetene må du huske å vanne godt og plasser potten et solrikt sted. Husk å vanne jevnlig.

Poteter tåler ikke frost. Du kan ikke sette ut PotatoPot før faren for nattefrost er over.

Gjødsel

Ved å tilsette langtidsvirkende gjødsel som kugjødselkompost ved planting vil planten fortsette å produsere poteter ut gjennom sesongen.

Planten kan trimmes ned til ca 25-30cm høyde fra jordoverflaten hvis den skulle vokse seg veldig høy og hengslete.

Løft opp innerpotten for å se om potetene har blitt store nok til å plukkes.

Høsting

Du kan hele tiden følge utviklingen ved å løfte opp den innerste potten. Ca 8 uker etter planting vil du kunne høste poteter. Planten produserer nye poteter frem til første frost.

Planten kan produsere små frukter etter blomstring. Disse ligner på små tomater, men må IKKE spises da de er svært giftige.

Nytt fra sponsorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *