Man må ikke ha blomster i blomsterpotta

En blomsterpotte kan brukes til så mangt, man trenger ikke fylle den med jord og planter. La deg inspirere av denne alternative bruken av blomsterpotter.

Bord

Store blomsterpotter kan enkelt gjøres om til balkongbord. Legg et brett oppå eller tilpass et trestykke til potten som bordplate. Da har du både lagringsplass nedi potta og et flott og unikt lite balkongbord.

Pledd, blader eller kanskje hageredskap kan puttes nedi blomsterpotta. Her er det lagt et lysbrett over blomsterpotten. Foto: Nina Falck-Andersen
Et alternativ er å gjøre som dette, men da er det upraktisk å bruke til lagring. Foto: thriftyandchic

Servering

Rene blomsterpotter fungerer utmerket til matservering på balkongen. Skåler er flotte som fat og potten kan brukes som bolle eller til å beskytte maten mot insekter og vind. Blomsterpottene kan også dekkes med en serviett før maten puttes oppi, for litt farge og for å dekke eventuelle hull i bunnen av potta.

Foto: sydnien.deviantart.com
Bruk en blomsterpotte til å dekke til maten. Foto: Martha Stewart

Garnbeskytter

Dette er en enkel og praktisk måte å holde garnet på plass og beskyttet mens man strikker eller hekler utendørs. Dra tråden gjennom hullet i bunnen av potta og sett den oppned på gulvet. Så er det bare å starte på strikke- eller hekleprosjektet.

Sjekk at underlaget er rent og tørt før du legger nøstet på bakken. Eventuelt vil en skål til en større blomsterpotte fungerer utmerket. Foto: Nina Falck-Andersen

Isbøtte

Fyll potten med isbiter og putt drikkeflasken nedi. Super isbøtte på sommeren.

Potter som henges på rekkverket er kjekke for å spare gulvplass. Praktisk for små balkonger. Foto: Nina Falck-Andersen
Nyt en kjølig drikk på balkongen. Foto: Nina Falck-Andersen

Lampeskjerm

Det er veldig koselig med lys på balkongen om kvelden. Hva med å lage seg et par solcellelamper og henge opp? Her har du mulighet til å finne farge, størrelse og materiale som passer din stil.

Denne lampen lages enkelt med få deler. Klikk på linken for å lese om hvordan den lages. Foto: ikea hackers

Minigrill

Hva med å invitere en venn over på noen smakfulle s’mores? Kle innsiden av en terrakottapotte med tinnfolie og fyll på med grillkull. Lag en minigrill til hver og kos dere på balkongen.

En terrakottapotte blir en kul minigrill til å lage s’mores med. Foto: elisabethmcknight.com
Foto: elisabethmcknight.com

Nytt fra sponsorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *