4 fine lesekroker på balkongen

Balkongen trenger ikke være stor for at du kan lage deg en hyggelig og avslappende oase – til deg selv og den verden du måtte velge å drømme deg bort i. Leser du bøker er det deilig å sitte komfortabelt utendørs, finn inspirasjon til å lage en lesekrok som passer din smak.

Go´stolen

En lesekrok skal være komfortabel og det første man tenker på er kanskje nettopp en stor og god stol. Husk at hvis du ikke har stolputer med trekk som er laget for å være utendørs kan du impregnere stoffet. Dette kjøpes på sprayflasker. Det kan være kjekt å ikke måtte ta inn stolputene hver kveld.

Man trenger ikke frykte litt regn hvis man har stoff som tåler det. En liten krakk til føttene gjør det ekstra behagelig.
Foto: Melister Padilla
Saccosekk er et fint alternativ. Foto: mojbalkon

Puter og pledd

Å ligge i en haug av puter kan være riktig deilig og det er lett å legge opp til ulike stillinger. Puter i forskjellige størrelser, farger, mønstre og stoff liver fint opp på balkongen i seg selv. Husk at selv om disse også kan impregneres, bør de ikke ligge i en haug for lenge på grunn av fukt som kan gi råte og jordslag. Puter og pledd er også gjerne enklere og billigere å bytte ut enn møbler.

Med en fargerik og komfortabel sone er det lett å slappe av med en god bok på balkongen. Foto: decor8blog.com

Madrass

Hvis du har tak over balkongen eller kan dra ut en markise kan du legge en madrass rett på gulvet. Dra med deg noen puter, dyne eller pledd og du har en veldig koselig lesekrok.

Lykter og lys gir koselig stemning. Foto: Michele Ryba

Hengekøye

Man trenger ikke nødvendigvis et stativ for å ha hengekøye på balkongen. Rekkverk og kroker festet i veggen kan fint holde den oppe. Et stort pluss er at den tar lite plass når den pakkes bort etter sommeren.

Foto: Freshideen
Det kan være praktisk å ha et lite bord eller en krakk i nærheten. Foto: Danielle de Lange

Tips

En sengehimmel kan kjøpes i ulike farger og kan stenge forstyrrelser og insekter ute.

Hvis man har tak over balkongen sin kan man også få hengt opp gardiner. Stoff kan være  en enkel og billig måte å gjøre store forandringer på.

Foto: lushome.com
Ved å sette opp gardiner kan man skjerme for sola, holde insekter ute og få litt mer privatliv. Foto: apartmenttherapy.com

Nytt fra sponsorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *